FAQ

De meest gestelde vragen hebben wij voor u opgesomd.

Account

Hoe maak ik een account aan?
Klik op de knop registreren en vul alle benodigde gegevens in. U ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail. Bewaar deze goed, hierin staan uw gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u volgende keer mee in kunt loggen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, hoe kom ik hieraan?
Gebruik hiervoor de link onder het inlogveld. Voer uw gebruikersnaam in en uw wachtwoord wordt per mail verzonden.
Als u uw gebruikersnaam bent vergeten neem dan contact met ons op via info@bigmemo.nl

Hoe kan ik mijn accountgegevens wijzigen?
Als uw account gegevens aangepast moeten worden, mail dan zowel de bestaande als de nieuwe gegevens door naar BigMemo. Wij zullen de gegevens voor u wijzigen en bevestigen als de gegevens zijn aangepast.

Betalen

Op welke wijze kan ik betalen?
Bij BigMemo geeft u de keuze om te betalen via:

  • iDEAL
  • vooruitbetaling per bank
  • onder rembours.

Wat houdt iDEAL in?
iDEAL is gebaseerd op internetbankieren. Dit betekent dat u kunt afrekenen in uw vertrouwde betaalomgeving, op basis van de specifieke beveiligingsmethodes van uw bank. U gebruikt bij de betaling dezelfde hulpmiddelen als bij een betaling via internetbankieren (bijvoorbeeld SMS-Tan bij Postbank, Random Reader bij Rabobank, Digipas bij SNS Bank, e.dentifier bij ABN AMRO en Access Key bij Fortis). De betaling wordt direct ten laste van de betaalrekening uitgevoerd.

Welke banken bieden iDEAL aan?
iDEAL is beschikbaar voor consumenten die internetbankieren bij ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank en SNS Bank. Consumenten die internetbankieren kunnen gelijk gebruik maken van iDEAL.

Is iDEAL alleen bedoeld voor Nederland of kan het ook internationaal gebruikt worden?
In eerste instantie is iDEAL een oplossing voor het doen van aankopen op internet binnen Nederland, maar er zijn geen technische beperkingen dit systeem over de grenzen uit te breiden.

Hoe werkt iDEAL?
U plaatst een bestelling bij een BigMemo. Bij het afrekenen van de bestelling kunt u aangeven dat u met iDEAL wilt betalen, selecteer hierna uw bank. Vervolgens wordt u doorgeleid naar uw eigen bank waar de betaalopdracht voor u klaar staat. U wordt door uw bank gevraagd een aantal gegevens in te vullen en u autoriseert de betaling. Het bedrag wordt direct van uw betaalrekening afgeschreven en de BigMemo wordt geïnformeerd dat de bestelling is betaald.